Vraagstelling: Waar begint leiderschap?

Dat leiderschap een goede competentie is voor managers behoeft weinig toelichting. Ook niet-leidinggevenden kunnen leiderschap tonen. Zij beschikken over een senioriteit in kennis of vaardigheid binnen een ander vakgebied dan management. Vanuit verschillende invalshoeken is er veel beschreven over leiderschap en -stijlen. Waar beginnen die vormen van leiderschap? 

Er bestaan diverse beschrijvingen van leiderschap. Definities variëren van ‘iemand die door anderen wordt gevolgd’ tot een manager met bepaalde eigenschappen, competenties en/of kwaliteiten. Er zijn natuurlijk veel bruikbare competenties en kwaliteiten voor leiderschap te benoemen. In aanloop naar een kort antwoord op de vraag hier een top vijf.

Leiders:

  • gedragen zich authentiek en handelen vanuit eigen kracht.
  • zijn empatisch, inlevend naar anderen en hun omgeving.
  • hebben een visie die mensen willen volgen om de werkelijkheid dichter bij hun ideaalbeeld te brengen.
  • geven en krijgen vertrouwen
  • inspireren mensen, om het beste uit zichzelf te halen of mee te werken aan de gemeenschappelijke wensen of noodzaak.

Het antwoord op de vraag …

Leiderschap begint in de persoon zelf. Een natuurlijke aanleg voor zelfsturing maakt de weg naar leiderschap mogelijk onvermijdelijk. Ook voor hen die andere persoonlijke kwaliteiten kregen toebedeeld begint leiderschap bij het leiding geven aan zichzelf voordat succesvol leiding zal worden gegeven aan anderen. Zelfkennis en feedback van u en anderen helpen hen enorm. Zich anders voordoen dan wie je bent heeft immers weinig van doen met authenticiteit en dat wordt door anderen aangevoeld of feitelijk ervaren. Een eigen visie hebben zal ook ‘echt’ moeten zijn, vanuit een innerlijke wens of droom, wil een ander daarin meegaan. Vanuit een eerlijkheid naar jezelf voel en weet je welke richting je hebt te gaan en wat er moet gebeuren om leiderschap uit te dragen. Het handelen van leiders wordt gezien. Als dat handelen consequent dichtbij de haar of zijn zienswijze ligt doorstaat de leider de leiderschapstoets die door volgers, bewust en onbewust, steeds weer worden gemaakt.

Leiderschap begint bij leiding geven aan jezelf